(Linkki koko tarinaan ja Aamulehden juttuun on tekstin lopussa.)
Lindén opiskeli alun perin ravintolakokiksi. Hän huomasi nopeasti, että häntä kiinnostavat ravintola-alalla ruuanvalmistuksen lisäksi kokonaisuudet ja kannattavuuteen liittyvät teemat. Erilaisten roolien kautta hän nousi tamperelaisen Juveneksen toimitusjohtajaksi ja vietti yhtiössä 17 vuotta kehittäen toimintaa ja luoden uutta. Koronavuodet Juveneksella opettivat, että vaikeuksista voi selvitä – ja myös kasvun mahdollisuuksia löytyy.
Keväällä 2024 Päivi Lindén etsi Virekolle uusia avainhenkilöitä, mutta päätyi itse osaksi yhtiön tarinaa. Syyskuussa alkanut pesti Virekolla ja Attendolla tarjoaa Lindénille mahdollisuuden hyödyntää kaikkea opittua. Kulunut vuosi on sujunut hyvin, ja Vireko on vahvassa kasvussa: liikevaihto ja henkilöstömäärä ovat kasvaneet merkittävästi vuoden 2023 jälkeen, ja asiakaskuntaa on laajennettu.
Lindén kertaa ateriapalveluiden ydinperiaatteen: ”Vain syöty ruoka ravitsee.” Tuttuuden, maukkauden ja ravitsemussuositusten yhdistäminen on välillä taiteilua, mutta samalla Lindén painottaa ruoan aistien herättämää iloa ja kokemuksia. Esimerkiksi hoivakodeissa leipominen tuo iloa asukkaiden arkeen.
Virekolla Lindén keskittyy tarjoamaan asiakkaiden ruokailijoille hyvää ruokaa kustannustehokkaasti ja vaikuttavasti. Ruuan merkitys ulottuu paljon lautasen ulkopuolelle, oli kyseessä sairaalassa toivoa ja lohtua tuova lounas tai hoivakodin nostalgiset makumuistot.
Lindén muistuttaa, että moka on lahja. Toisin sanoen, virheitä ei pidä pelätä, vaan ne ovat tilaisuus kehittyä ja tehdä asioita paremmin. Esimerkiksi Juveneksen tuotekehityspäällikkönä hän oppi, ettei kansallisaarteisiin kosketa. Hän sujautti tamperelaiselle ruokalistalle mustaamakkaraa, joka ei ollut Tapolaa. Ei olisi pitänyt, palautetta tuli paljon.
Fakta: Valmistamme yli 20 000 ateriaa päivässä
Attendon ateriapalvelut valmistavat ateriat Attendon hoivakoteihin. Pieni osa aterioista menee ulkoisille asiakkaille. Valmistuskeittiöitä on noin 166 kappaletta ympäri Suomea. Niissä työskentelee noin 400 työntekijää.
Vireko on vuonna 2021 perustettu Attendon tytäryhtiö. Asiakkaina on kuntia ja hyvinvointialueita. Valmistuskeittiöitä on 19 ja työntekijöitä noin 250. Vireko toimii Kainuun, Päijät-Hämeen, Vantaan ja Keravan sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueilla.
Yhdessä valmistamme yli 20 000 ateriaa päivässä.
Lue koko tarina: Päivi Lindén aloitti toimitusjohtajana Attendon ateriapalveluissa – Aamulehti
Kuva: Päivi Lindén (vas.) ja Attendo Johanneksen keittiön väki Kirsi Salmi, Ilkka
Scharin, Gregg De La Cruz ja Niina Särkinen asettuivat kuvaan.