Kokin työ suurtalouskeittiössä vaatii järjestelmällisyyttä

Marjaana Heikkinen on ehtinyt kokea monenlaista uransa aikana. Rakkaus ruokaan ja tiimityöhön on seurannut aina mukana. Yhteistyötaidoista ja järjestelmällisyydestä on hyötyä suurtalouskeittiössä.

Marjaana kuvailee työtä suurtalouskeittiössä organisoiduksi tiimipeliksi, jossa jokaisen on tiedettävä, mitä kollegat tekevät. Työt tehdään jokainen askel huolella ennakoiden.

– Tässä työssä on hyötyä olla järjestelmällinen ja osata ajoittaa työtehtäviä. Ei pidä jäädä yksin miettimään, mitä seuraavaksi tekisi, Marjaana kertoo.

Viestintätaidoilla on siis merkitystä.

– Jos tieto ei kulje, huomataan mahdolliset virheetkin vasta siinä vaiheessa, kun turhaa työtä on jo tehty, Marjaana havainnollistaa.

Aamuisin onkin mukavaa saapua keittiöön, kun joku on jo valmistanut tärkeitä asioita valmiiksi.

– Tässä työssä ei voi ajatella vain itseään. Kun on tehnyt oman osuutensa, on jätettävä asiat niin, että kuka tahansa voi seuraavana päivänä jatkaa siitä, mihin jäin, Marjaana painottaa.

Virekolla on hyvät mahdollisuudet kehittyä ja edetä uralla

Marjaana tykkää työssään siitä, että siinä on paljon vaihtelua. Hän viihtyy hyvin Virekon ateriapalveluissa, koska pääsee kokeilemaan erilaisia rooleja, esimerkiksi välillä kokkina ja välillä toimiston puolella hoitamassa vuoropäällikön tehtäviä.

Hän kertoo, että on itse oma-aloitteisesti nostanut toiveitaan esiin heti alusta alkaen.

– Omat kiinnostuksen kohteet kannattaa nostaa esiin jo työnhakuvaiheessa, sillä Virekolla tarjotaan hyvät mahdollisuudet kehittyä ja edetä uralla, Marjaana sanoo.

Marjaana näkee mahdollisuuksia myös siinä, että Virekolla on toimintaa eri puolilla Suomea. Vireko valmistaa aterioita Kainuussa hyvinvointialueella ja lähikunnissa sekä Päijät-Hämeen, Länsi-Uudenmaan ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueilla.

– Ei koskaan tiedä, mitä elämä tuo tullessaan. Jos vaikka muuttaisin Heinolaan, voisi sieltä löytyä työpaikka samalta, nykyiseltä työnantajalta, hän pohtii.

Marjaana on työskennellyt urallaan monella alalla, mutta keittiötyöhön hän palasi, koska tiesi sen olevan hänen todellinen kutsumuksensa.

– Ruokaa pitää tehdä sydämellä. Silloin se maistuu paremmalta, hän hymyilee.

Palautteen saaminen erityisesti hoivakodeista ja kouluista on Marjaanalle työn paras palkinto.

– Ei ole mitään ihanampaa kuin kuulla, että ruoka on ollut hyvää, Marjaana sanoo.

Facebook
X
LinkedIn

Lisää luettavaa