Johanna etsii lisää hyviä tyyppejä meidän keittiöihin

Attendon ja Virekon ateriapalveluiden rekrytointikoordinaattori Johanna Mäkinen tukee Attendon ja Virekon esihenkilöitä rekrytoinnissa ja auttaa siis palkkaamaan keittiöihimme lisää osaavia ammattilaisia ja hyviä tyyppejä. Johannalla on monipuolinen työ- ja opiskeluhistoria horeca-alalla. 16-vuotiaasta hän on ollut samaan aikaan koulussa ja töissä.

Halu oppia uutta ja haastaa itsensä on Johannalla selkeästi luissa ja ytimissä. Reilu vuosi sitten hän oli uuden edessä ensimmäisessä esihenkilöpestissään keittiöpäällikkönä. Se oli intensiivistä uuden opettelua. Nyt hän tukee muita keittiöpäälliköitä ja tiimejä onnistumisessa.

– Saan kyllä vähän kicksejäkin siitä. Että välillä on tunne, ettei omat voimat riitä, mutta jossain vaiheessa kelkka kuitenkin kääntyy ja tulee hyvä fiilis, ja sitten liidellään pilvien päällä. Uskon, että asenne vaikuttaa siinä paljon. Se, miten suhtaudut työhön ja omaan itseesi. Hyväksytkö itsesi, Johanna sanoo.

Suurtalouskeittiöt ovat Johannan juttu 

Johannalla on monipuolinen työ- ja opiskeluhistoria horeca-alalla. 

– Äiti lykkäsi minut paikalliseen pitopalveluun, kun oli 16-vuotias. Siitä lähtien jatkuvasti ollut samaan aikaan koulussa ja töissä, Johanna sanoo. 

– Eli pitopalvelun lattiakaivojen tiskarin hommista on edetty tähän asti. Se on ollut polkuni. 

Johanna on koulutukseltaan suurtalouskokki, ravintolakokki, leipuri-kondiittori, majoitus- ja ravitsemusalan esimies ja restonomi. Hän on työskennellyt kymmenen vuotta ravintolassa ravintolavastaavana ja pitopalveluvastaavana sekä julkisen työnantajan palveluksessa koulujen ja päiväkotien ateriapalveluissa.

Johanna on huomannut, että moni nuori haaveilee ravintola-alasta ja haluaa ”Jyrki Sukulaksi Sukulan paikalle”.  

– Olen sen tien itsekin käynyt. Ravintolatyössä olet töissä joulut, juhannukset ja kissanristiäispäivät ja illat ja yöt. Ravintolatöistä annettiin mielestäni jo omana kouluaikanani liian ruusuinen kuva. Kantapään kautta suhtautuminen muuttuu, Johanna sanoo.

Unelma-ammatissa oppilaitosyhteistyötä 

Virekon ja Attendon rekrytointikoordinaattorina aloittaminen osuu hetkeen, jolloin Johanna valmistuu unelma-ammattiinsa, ammatilliseksi opettajaksi.

– Voin vihdoin sanoa olevani opettaja! Johanna iloitsee. 

– Mutta olen täysin käytännön ihminen ja haluan hyödyntää osaamistani täällä työelämässä, asiantuntijana. Keittiöpäällikkönä olen käynyt puhumassa työelämästä kouluilla, ja on hienoa päästä nyt rekrytointikoordinaattorina tekemään ja kehittämään oppilaitosyhteistyötä. 

Alan oppilaitoksissa keittiöpäällikkönä vieraillessaan Johanna on nähnyt, miten hanakasti opiskelijat kuuntelevat henkilöä, joka on saanut jo kokea sitä oikeaa työelämää. 

– Vierailuilla pääsen kertomaan keittiöidemme arjesta ja muun muassa perheystävällisistä työajoista. 

Facebook
X
LinkedIn

Lisää luettavaa