”Meillä välitetään ihmisistä ja pidetään heidät ajan tasalla”

Keittiöapulaisena Virekolla vuodesta 2021 työskennellyt Taru viihtyy työssään muun muassa siksi, että työnkuvat ovat selkeät ja hioutuneet ja esihenkilöt ovat kiinnostuneita työntekijöistään. Omat asiat saa aina juteltua luontevasti läpi.

Keittiöapulainen työskentelee kokin apuna keittiössä monipuolisissa työtehtävissä. Taru Mannisen kohdalla Orimattilan keittiössä se tarkoittaa astiahuoltoa ja keittiön siisteydestä huolehtimista, salaatin ja lämpimien kasvisten valmistamista ja muita ruuanlaiton valmistelevia töitä. 

Taru on tehnyt aina töitä keittiössä. Elämänsä varrella hän on ehtinyt työskennellä esimerkiksi ateriapalveluissa, puolustusvoimissa ja ravintolakeittiön myyntitehtävissä. Sataman kahvilaa hän pyöritti yksin ympärivuotisesti. Virekon matkassa hän on ollut alusta saakka eli vuodesta 2021. 

– Työyhteisömme on toimiva ja työmatka lyhyt. Olen tyytyväinen myös siihen, että sain vakituisen työpaikan. Se ei ole näinä aikoina itsestäänselvyys, Taru sanoo. 

Nykyinen tehtävä on keittiötyötä osana joukkuetta, jonka jokaiselta pelaajalta vaaditaan muun muassa tarkkuutta, ohjeiden noudattamista, yhteistyökykyä ja luovuutta. Taru pitää Virekolla erityisesti siitä, että tietoa ja lisäkoulutusta on jatkuvasti tarjolla ja kaikki työntekijät pidetään ajan tasalla tarvittavissa asioissa. 

– Ihmisistä välitetään. Esihenkilöillä on tähän tietysti iso vaikutus. He ovat kiinnostuneita työntekijöistään. Heidän kanssaan pystyy luontevasti juttelemaan ja käymään läpi omia asioitaan, Taru kertoo. 

Tietoa on tarjolla esimerkiksi erilaisista ruokavalioista. Teams-koulutusten lisääntyessä koulutuksiin osallistumisesta on tullut aiempaa helpompaa. Työyhteisön omilla palaverikäytännöillä varmistetaan, että kaikki ovat tietoisia mahdollisista muutoksista. 

– Työnkuvamme ovat selkeät ja hioutuneet. Viikkopalaverissa käymme läpi mahdolliset muutokset työtehtäviin tai työtapoihin. Käymme läpi olennaiset asiat, jotta muutokset tulevat varmasti jokaiselle selväksi. Lisäksi tieto julkaistaan kirjallisena seinällä, johon jokainen kuittaa asian nähdyksi, Taru kertoo. 

Varsinkin omaan työtehtävään, työvuoron sisältöön tai vuoron ajankohtaan liittyvät asiat käsitellään hyvissä ajoin. Muutoksia voi aiheutua esimerkiksi ruokailija-asiakkaiden määrän vaihtelusta. 

Työkaverit auttavat arjessa toisiaan 

Taru työskentelee työyhteisössä, jossa etsitään yhdessä tapoja, joilla yhteinen tavoite eli maukkaiden aterioiden valmistaminen asiakkaille saavutetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi työyhteisössä huomattiin, että tiskauksessa tulee ajoittain ruuhkahuippuja, jolloin tietyt astiat ovat käytössä viiveellä, mikä puolestaan heijastuu ruuan valmistukseen. Asiasta keskusteltiin työyhteisössä ja löydettiin yhdessä ratkaisu. Nyt kollega auttaa Tarua astiahuollossa ruuhka-aikoina. 

Taru arvostaa Virekolla sitä, että työkaverit auttavat arjessa toisiaan. 

– Ei se usein ole sen ihmeellisempää, kuin että ohimennen vie myös kaverin roskat roskikselle mennessään. Kiitos-sanaa kuulee monta kertaa päivässä. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan, Taru sanoo. 

Taru Manninen, Laura Leppänen ja Kirsi Kangas työskentelevät samassa joukkueessa Virekolla Orimattilassa.

Facebook
X
LinkedIn

Lisää luettavaa