Hoivakotien, terveysasemien ja sairaaloiden ruokailu

Ateriat ovat osa hyvää hoivaa

Ateriat ovat osa hoivakotien, terveysasemien ja sairaaloiden hoitoa. Valmistamme ruokaa, jonka on tarkoitus edistää terveyttä, elämän laatua, hyvinvointia ja tarvittaessa sairaudesta toipumista. Noudatamme valtakunnallisia ravitsemussuosituksia, ikääntyneiden ruokasuositusta sekä tilaajan organisaation määrittelemiä toiveita ja tarpeita.

Suunnittelemme ateriakokonaisuudet niin, että ruokailija saa tarvittavan määrän energiaa ja ravintoaineita. Kehitämme jatkuvasti omaa reseptiikkaamme ja etsimme ja kokeilemme uusia raaka-aineita, sillä vain syöty ruoka ravitsee.

Ateriahetkien onnistuminen vaatii meiltä toimivaa ja avointa yhteyttä hyvinvointialueiden työntekijöihin asumispalveluissa ja sairaaloiden ja terveyskeskusten osastoilla. Aterioiden tilaaminen on aina hoitohenkilökunnan vastuulla. Sähköisen tilausjärjestelmä Aromi 14:n kautta saamme heiltä ajantasaiset tiedot tarvittavista aterioista ja ateriakokojen tai ruokavalioiden muutoksista. 

Valmistamme pääosin ateriapäivä-kokonaisuuksia, joihin sisältyy aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Toteutamme erityisruokavaliot jokaisella aterialla ruokailijoiden yksilöllisen tarpeen mukaan.