Hyvää ruokaa, hyvää elämää

Kokkaamme ruokaa, joka vahvistaa ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua hoivakodeissa, sairaaloissa, terveys- ja palvelukeskuksissa, kouluissa, päiväkodeissa ja henkilöstöravintoloissa. Suhtaudumme työhömme suurella ammattiylpeydellä. Kosketamme lukuisia ihmisiä aterioidenmme kautta ja jätämme ison jäljen myös yhteiskuntaan ympärillämme.

Keittiöissämme käy iloinen porina – niin kattiloissa kuin henkilökunnankin kesken! Arvostamme toisiamme. Meidän kaikkien päivittäisellä työllä on suora vaikutus ruokailijoiden hyvinvointiin ja tilaaja-asiakkaiden tyytyväisyyteen.

Vastuullinen ja joustava

Ateriapalveluiden kehittäminen ja ylläpitäminen on olennainen osa toimivaa hyvinvointiyhteiskuntaa, ja voimme päätöksillämme monin tavoin edistää kestävää kehitystä. Tehtävämme on etsiä jokaiseen tilanteeseen parhaat mahdolliset ratkaisut yhdessä kumppaniemme kanssa.

Rakennamme kestävää tulevaisuutta ja osallistumme hävikin vastaiseen työhön. Tavoitteemme on vähentää toiminnassamme jätteeksi päätyvää elintarvikkeiden määrää 10 % vuosittain.

Etsimme yhdessä henkilöstömme, tavarantoimittajiemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa ratkaisuja vastuullisten tuotteiden ja toimintatapojen lisäämiseksi.

Tuotannonohjausjärjestelmänä käytämme Aromia, joka auttaa meitä tuottamaan laadukasta ja kestävää ruokapalvelua.

Vastuullisuus näkyy ruokailijan lautasella

Haluamme rakentaa kestävämpää ruokapalvelua. 

Ehkäisemme hävikkiä
Tavoitteenamme on ehkäistä syömäkelpoisen ruuan päätymistä jätteeksi ja vähentää ruokahävikkiä 10 prosenttia vuoden 2025 aikana. Kun onnistumme, säästyy lähes 10 500 kiloa ruokaa kaatopaikalta. 

Suosimme kotimaista
Raaka-aineidemme kotimaisuusaste on nyt 75, ja pääraaka-aineissa lähes 100 prosenttia. Tavoitteemme on nostaa raaka-aineiden kotimaisuusaste 80 prosenttiin vuoteen 2026 mennessä. 

Tunnistamme ja vähennämme toimintamme ympäristövaikutuksia Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän tuella. 

Koulutamme henkilöstöämme vastuullisuuteen liittyvistä teemoista, kuten ruokahävikin vähentämisestä, resurssiviisaasta toiminnasta ja kestävästä arjen kehittämisestä. 

Haluamme, että vastuullisuus näkyy päivittäisessä työssä – niin pienissä kuin isoissa valinnoissa. 

Kuvassa on kasviksia ja hedelmiä riveissä.

Vireko numeroina (2024)

lämmintä ateriaa
vuodessa

0 M

sote-asiakasta

0

koulu- ja päivä-
kotiasiakasta

0

liikevaihto €

0 M

Tunnemme vastuumme

Keskitämme tuotehankinnat ja  arvioimme elintarvikevalikoimamme Motivan kriteerien mukaisesti.

Suurin osa raaka-aineistamme on kotimaisia. Tuotteidemme kotimaisuusaste on noin 75 %. Pääraaka-aineissa kotimaisuusaste on lähes 100 %.

Seuraamme ja vähennämme toimintamme ympäristövaikutuksia. Esimerkiksi pienennämme systemaattisesti ruokatuotannon hävikkiä koko valmistusketjussa.

Hankimme tuotteita lähi- ja pientoimittajilta mahdollisuuksien, saatavuuden sekä satokauden sesonkien mukaan.

Tuemme henkilökuntamme hyvinvointia. Rohkaisemme ammatillisen osaamisen syventämiseen ja annamme mahdollisuuksia edetä urapolulla.

Tutustu Oiva-raportteihimme