Virekon ateriapalvelujen toimituksien alkuvaikeuksia ratkotaan aktiivisesti

Vireko aloitti yhdessä ISS Palvelujen kanssa Päijät-Soten ateriapalvelutuottajana vuodenvaihteessa. Yhtiöllä on ollut palveluiden käynnistämisvaiheessa ongelmia, jotka johtuvat avainhenkilöiden sairauslomista ja ruuan tilaamisen ja tuotannon käytäntöjen uudistamisesta. 

– Olemme todella pahoillamme palvelun puutteista. Alun kaikki haasteet saadaan kyllä kampitettua. Kukaan ei ole jäänyt ilman ruokaa, vaan olemme tarvittaessa toimittaneet ruokaa asiakkaille jopa taksilla, sanoo Virekon liiketoimintajohtaja Satu Puustinen

Puustisen mukaan ateriapalvelujen ryhmittymä ja Päijät-Sote ovat tehneet koko alkuvuoden hartiavoimin töitä sen eteen, että toiminnan käynnistämiseen liittyvät ongelmat saataisiin pian ratkaistua. 

– Iso kiitos henkilökunnallemme, joka on jaksanut tehdä hyvää työtä ja ottaa uusia toimintatapoja käyttöön osin vajaalla miehityksellä. Toimintamme alkoi vuoden vaihteessa ja on hienoa, että saimme aiemmalta ateriapalvelutuottajalta Päijät-Hämeen ateriapalveluilta hyvän porukan töihin, Puustinen sanoo. 

Yhdessä ripeitä ratkaisuja alun ongelmiin 

Aterioiden toimittamisessa on ollut ongelmia palveluasumisen ja päivätoiminnan yksiköissä sekä Jalmarin kuntoutussairaalan ja Orimattilan vuodeosastoilla. Sen sijaan keskussairaalan osalta palvelut ovat käynnistyneet tiukasta aikataulusta huolimatta hyvin. 

– Olemme jo yhteistyössä ryhmittymän kesken tehneet ripeitä ratkaisuja ongelmien ratkaisemiseksi. Olemme myös tyytyväisiä saamastamme palautteesta koskien ruuan hyvää makua, sanoo Puustinen. 

Orimattilan terveysasemalle rakennetaan vanhoihin tiloihin kokonaan uusi, moderni ammattikeittiö, jossa valmistetaan ruokaa lähellä suurelle joukolle asiakkaitamme. Keittiön uudelleen rakentaminen on viivästynyt. 

– Olemme ratkaisseet asian väliaikaisesti niin, että ISS toimittaa ruoat Orimattilan ja Myrskylän alueen asiakkaillemme, kunnes uusi keittiö valmistuu maaliskuun alussa, Puustinen kertoo. 

– Tämä on äärimmäisen harmillista, sillä laadukas ja ravitseva ruoka on meille sydämen asia ja haluamme palvella asiakkaitamme parhaamme mukaan. Teemme kovasti töitä, jotta saamme tilanteen tasaantumaan. Käytännössä olemme muun muassa palkanneet lisää henkilökuntaa ja kouluttaneet ihmisiä tilaamisen uusiin käytäntöihin, Puustinen kertoo. 

Toiminnan käynnistämisvaiheessa ongelmia ovat aiheuttaneet myös koronaviruksesta johtuvat sairauslomat ja se, että ruoan tilaamisen käytäntöjä on uudistettu. Lisäksi haasteita on tuonut ruoan tuotantoon liittyvät asiat etenkin erikoisruokavalioiden osalta. 

Vireko, ISS Palvelut ja Päijät-Sote ovat tehneet koko viime syksyn tiivistä yhteistyötä ja valmistelleet toiminnan haltuunottoa ja käynnistämistä. 

– Kaikkein tärkeintä on, että asiakkaamme saavat hyvää ruokaa ja ateriapalvelut kokonaisuudessaan kehittyvät, Puustinen toteaa.

Facebook
X
LinkedIn

Lisää luettavaa