Ajankohtaista

 

14.4.2023

Vantaa-Keravan hyvinvointialueelle toimitetuissa ateriapalveluissa tapahtunut muutama vakava laatupoikkeama – tehostettu laadunvalvonta käynnistetty

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle toimitetuissa ateriapalveluissa on tällä viikolla valitettavasti tapahtunut kaksi vakavaa laatupoikkeamaa. Ensimmäisessä jälkiruokaan päätyi rikkoutuneesta astiasta lasinsiruja. Toisessa tapauksessa ruokaan oli päätynyt kaksi muutaman millimetrin kokoista muovista astianpesukoneen ”pesukuulaa”. Molemmat tapahtumat liittyvät valmiin ruoan annosteluvaiheeseen. Ateriapalveluiden johto ja henkilöstö on tapahtuneesta äärimmäisen pahoillaan ja tehnyt kaikkensa, jotta vastaavaa ei tapahdu enää uudelleen.

Annosteluvaiheen laatupoikkeamat koskivat 12 asiakkaalle tarjottua jälkiruokaa. Asiakkaille ei tilanteista aiheutunut vahinkoa, mutta vierasesine ruuassa on aina iso riski, johon suhtaudutaan erittäin vakavasti.

Ruoan valmistuksen, annostelun ja astianpesun prosesseja ja laadunvalvontaohjeita on tarkastettu välittömästi ja tapaukset on käsitelty valmentamalla henkilöstöä toimimaan jatkossa oikein. Vuoroissa ollut henkilöstö on ollut todella pahoillaan tapahtuneista laadunvalvontavirheistä.

Ruoka-annoksia jaellaan päivittäin noin 1 500 asiakkaalle Vantaan ja Keravan alueella. Tämä tarkoittaa yli 190 000 lounasta ja päivällistä vuoden 2023 alusta alkaen. Tämän lisäksi valmistetaan aamu-, ilta- ja välipalat. Pyydämme asiakkaita ja henkilökuntaa ilmoittamaan kaikista pienemmistäkin laatupoikkeamista välittömästi. Poikkeamia selvitetään edelleen tarkemmin.

Lisätietoja:

Attendo, Vireko
Riikka Ahtiainen, johtaja, ateria- ja puhtauspalvelut ja hankinta
puh. 040 661 2518

Vireko tuottaa ateriapalvelut palvelusetelillä Heinolassa 1.1.2023 alkaen

Vireko tuottaa ateriapalvelut palvelusetelillä Heinolassa 1.1.2023 alkaen. Kokkimme valmistavat maukkaat ruoat tuttuun tapaan Heinolan terveysaseman keittiön tiloissa ja yhteistyökumppanimme kuljettaa ateriat sinulle kotiin sopimuksen mukaan.

Kerrothan meille, miten voisimme palvella sinua entistä paremmin tänä vuonna?

Keittiö, keittio.heinola@vireko.fi tai p. 041 732 0713 (arkisin klo 9−14)
Virekon ateriapalvelupäällikkö Pia Heino, pia.heino@vireko.fi (myös laskutusasiat)

26.1.2022

Virekon ateriapalvelujen toimituksien alkuvaikeuksia ratkotaan aktiivisesti 

Vireko aloitti yhdessä ISS Palvelujen kanssa Päijät-Soten ateriapalvelutuottajana vuodenvaihteessa. Yhtiöllä on ollut palveluiden käynnistämisvaiheessa ongelmia, jotka johtuvat avainhenkilöiden sairauslomista ja ruuan tilaamisen ja tuotannon käytäntöjen uudistamisesta. 

– Olemme todella pahoillamme palvelun puutteista. Alun kaikki haasteet saadaan kyllä kampitettua. Kukaan ei ole jäänyt ilman ruokaa, vaan olemme tarvittaessa toimittaneet ruokaa asiakkaille jopa taksilla, sanoo Virekon liiketoimintajohtaja Satu Puustinen

Puustisen mukaan ateriapalvelujen ryhmittymä ja Päijät-Sote ovat tehneet koko alkuvuoden hartiavoimin töitä sen eteen, että toiminnan käynnistämiseen liittyvät ongelmat saataisiin pian ratkaistua. 

– Iso kiitos henkilökunnallemme, joka on jaksanut tehdä hyvää työtä ja ottaa uusia toimintatapoja käyttöön osin vajaalla miehityksellä. Toimintamme alkoi vuoden vaihteessa ja on hienoa, että saimme aiemmalta ateriapalvelutuottajalta Päijät-Hämeen ateriapalveluilta hyvän porukan töihin, Puustinen sanoo. 

Yhdessä ripeitä ratkaisuja alun ongelmiin 

Aterioiden toimittamisessa on ollut ongelmia palveluasumisen ja päivätoiminnan yksiköissä sekä Jalmarin kuntoutussairaalan ja Orimattilan vuodeosastoilla. Sen sijaan keskussairaalan osalta palvelut ovat käynnistyneet tiukasta aikataulusta huolimatta hyvin. 

– Olemme jo yhteistyössä ryhmittymän kesken tehneet ripeitä ratkaisuja ongelmien ratkaisemiseksi. Olemme myös tyytyväisiä saamastamme palautteesta koskien ruuan hyvää makua, sanoo Puustinen. 

Orimattilan terveysasemalle rakennetaan vanhoihin tiloihin kokonaan uusi, moderni ammattikeittiö, jossa valmistetaan ruokaa lähellä suurelle joukolle asiakkaitamme. Keittiön uudelleen rakentaminen on viivästynyt. 

– Olemme ratkaisseet asian väliaikaisesti niin, että ISS toimittaa ruoat Orimattilan ja Myrskylän alueen asiakkaillemme, kunnes uusi keittiö valmistuu maaliskuun alussa, Puustinen kertoo. 

– Tämä on äärimmäisen harmillista, sillä laadukas ja ravitseva ruoka on meille sydämen asia ja haluamme palvella asiakkaitamme parhaamme mukaan. Teemme kovasti töitä, jotta saamme tilanteen tasaantumaan. Käytännössä olemme muun muassa palkanneet lisää henkilökuntaa ja kouluttaneet ihmisiä tilaamisen uusiin käytäntöihin, Puustinen kertoo. 

Toiminnan käynnistämisvaiheessa ongelmia ovat aiheuttaneet myös koronaviruksesta johtuvat sairauslomat ja se, että ruoan tilaamisen käytäntöjä on uudistettu. Lisäksi haasteita on tuonut ruoan tuotantoon liittyvät asiat etenkin erikoisruokavalioiden osalta. 

Vireko, ISS Palvelut ja Päijät-Sote ovat tehneet koko viime syksyn tiivistä yhteistyötä ja valmistelleet toiminnan haltuunottoa ja käynnistämistä. 

– Kaikkein tärkeintä on, että asiakkaamme saavat hyvää ruokaa ja ateriapalvelut kokonaisuudessaan kehittyvät, Puustinen toteaa.